vrijdag 18 januari 2013

Thema 'Afval': week 2


Beste ouders

De tweede week zit er alweer op. Deze week wist Wiebe ons te vertellen dat het niet altijd nodig is om afval weg te gooien. Met afval kunnen we ook nieuwe dingen maken. Zo maakten we met afval verschillende instrumenten. Ook hebben we van een oude stoel een nieuwe stoel, voor het baasje, gemaakt en we hebben van oud brood, broodpudding gemaakt. Die we dan ook allemaal samen hebben op gegeten.

Wiebe vertelde ons ook wie het afval komt ophalen: de vuilnisman. Natuurlijk wisten de kleuters dit al, maar wat ze niet wisten is dat Wiebe een vuilnisman had uitgenodigd op school. We hebben samen met de vuilnismannen de buurt rond de school terug proper gemaakt. 

En omdat de kleuters zo goed hebben geholpen met de vuilnisman, kregen ze van Wiebe een cadeau. Volgende week vrijdag is er een groot afvalfeest waar iedereen werd op uitgenodigd. Er mogen ook mama's en papa's komen. Hiervoor heeft uw kleuter een briefje mee gekregen. Gelieve dit in te vullen en terug mee te geven tegen 23 januari 2013.

Het was terug een hele leuke week met allerlei leuke spelletjes en activiteiten. Hier zie je nog enkele sfeerbeelden uit de klas. Veel kijkplezier!

Groetjes juf Sanne

Instrumenten maken.

We schilderden een oude stoel. Hij ziet er nu terug helemaal nieuw uit.

        
Lekkere broodpudding maken!

We hielpen de droevige kaartjes hun huisje terug te vinden. 

Manu test de 'bowling', zoals de kleuters het noemden. Met een prop krantenpapier gooiden we de flessen omver.

 
De kleuters vroegen zelf om te knippen en te kleven. Dit hebben ze dan ook gedaan.

 

Het bezoek van de vuilnisman!

Een ketting maken van dopjes!

 
De kleuters konden de vuilnisman helpen door de vuilzakjes in de containers te schuiven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten